İlginç

Nutria Gerçekleri (Copyu)

Nutria Gerçekleri (Copyu)


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nutria veya coypu (Miyokastor koypusu) büyük, yarı sucul bir kemirgendir. Kunduz ve miskratı andırır, ancak bir nutria yuvarlatılmış bir kuyruğa sahipken, bir kunduz kürek şeklinde bir kuyruğa ve bir miskratta düzleştirilmiş bir şerit benzeri kuyruğa sahiptir. Kunduzlar ve besinler arka ayakları perdelidir; muskrats da perdeli ayakları yoktur. Bir zamanlar kürkleri için yetiştirilirken, besinler problemli istilacı bir tür haline geldi.

Hızlı Bilgiler: Nutria

  • Bilimsel ad: Miyokastor koypusu
  • Ortak isimler: Nutria, copyu
  • Temel Hayvan Grubu: Memeli
  • Boyut: 16-24 inç gövdesi; 12-18 inç kuyruk
  • Ağırlık: 8-37 pound
  • Ömür: 1-3 yaş
  • Diyet: Omnivore
  • Yetişme ortamı: Güney Amerika Yerli
  • Nüfus: azalan
  • Koruma Durumu: En Küçük Endişe

Açıklama

Nutria alışılmadık derecede büyük bir sıçan gibi görünüyor. Kaba kahverengi dış kürkü ve kürkü altında nutria denilen yumuşak gri rengi vardır. Diğer türlerden perdeli arka ayaklar, beyaz bir ağızlık, beyaz bıyık ve büyük turuncu kesiciler ile ayırt edilir. Dişi besinlerde, kanatlarında meme uçları bulunur, böylece gençlerini su ile besleyebilirler. Yetişkinler 12 ila 18 inç kuyrukları olan, vücut boyu 16 ila 20 inç arasındadır. Ortalama bir yetişkin 8 ila 16 kilo arasındadır, ancak bazı örnekler 37 kilo kadardır.

Bir nutriada beyaz bir namlu, beyaz bıyık ve portakal dişi vardır. Patrick_Gijsbers / Getty Images

Habitat ve Dağıtım

Başlangıçta, nutria ılıman ve subtropikal Güney Amerika'ya özgüdür. Yemek için avlandı, ama öncelikle kürkü için. 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarında, orijinal habitatta ve kürk çiftçilerinde azalan sayılar, türleri Kuzey Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya'ya getirdi. Yanlışlıkla veya kasten serbest bırakılan besinler hızla yeni habitatlara adapte olmuş ve menzillerini genişletmiştir. Bu aralık, kış mevsiminin ılımanlığı veya ciddiyeti ile sınırlıdır, çünkü nutria kuyruk donmalarına karşı hassastır, bu da ölüme neden olabilir. Nutrias her zaman suya yakın yaşar. Yaygın habitatlar nehir kıyılarını, göl kıyılarını ve diğer tatlı su sulak alanlarını içerir.

Diyet

Bir nutria vücut ağırlığının% 25'ini her gün yemeklerde yiyor. Çoğunlukla, köksaplar ve suda yaşayan bitki köklerini kazarlar. Diyetlerini midye ve salyangoz gibi küçük omurgasızlarla tamamlarlar.

Davranış

Nutrias, büyük kolonilerde yaşayan sosyal hayvanlardır. Mükemmel yüzücülerdir ve beş dakikaya kadar su altında kalabilirler. Nutrias gecedir; geceleri yem yaparlar ve gündüzleri serin kalmak için suya yakın alanlara taşınırlar.

Üreme ve yavrular

Sıcak iklimlerde yaşadıkları için, besinler yıl boyunca üreyebilir. Genellikle, bir dişinin yılda iki veya üç litresi vardır. Nutrias yuvalarını sazlık ve otlarla kaplar. Gebelik 130 gün sürer, bu da bir ila 13 yavruya (genellikle beş ila yedi) neden olur. Gençler kürkle doğar ve gözleri açık. Yedi ila sekiz hafta boyunca hemşire olurlar, ancak doğumdan sonraki birkaç saat içinde anneleriyle birlikte ot yemeye başlarlar. Dişiler doğum yaptıktan sonraki gün tekrar hamile kalabilirler. Dişiler 3 aylıkken cinsel olarak olgunlaşırken, erkekler 4 aylıkken olgunlaşmaktadır. Besinlerin yalnızca% 20'si ilk yıllarında hayatta kalır, ancak vahşi doğada üç yıl ve esaret altında altı yıla kadar yaşayabilirler.

Bebek besinleri kürk ve açık gözlerle doğar. Voren1 / Getty Images

Koruma Durumu

Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN), nutria koruma durumunu "en az endişe verici" olarak sınıflandırmaktadır. Neredeyse nesli tükenmiş ve doğal ortamlarında korunmuş olsa da, türler o kadar istilacıdır ki risk altında olduğu düşünülmemektedir. Genel olarak, eradikasyon önlemleri nedeniyle nüfus büyüklüğü azalmaktadır. Orijinal yaşam alanı içinde, türler habitatın bozulması ve çiftçiler tarafından zulüm tehdidi altındadır.

Nutrias ve İnsanlar

Nutrias kürk ve et için ve bazen evcil hayvan olarak saklanır. Ancak, en iyi şekilde doğal aralığının dışında poz verdikleri ekolojik tehdit ile tanınırlar. Diğer türleri yerinden oynatır ve sulak alan toprağında önemli derecede erozyona neden olurlar. Beslenmesi ve yuvalanması sulak alanlara su basmasına neden olur, yollar ve köprülere zarar verir ve mahsulleri tahrip eder. İstilacı bir tür olarak avlandıkları için, kürkleri ete göre daha popüler hale gelirken, kürkleri etik ve sentetik kürkten daha sürdürülebilir sayılır.

Kaynaklar

  • Bertolino, S .; Perrone, A.; Gola, L. "Küçük İtalyan sulak alanlarındaki coypu kontrolünün etkinliği." Yaban Hayatı Derneği Bülteni 33: 714-720, 2005.
  • Carter, Jacoby ve Billy P. Leonard: "Coypu'yu Yok Etmek İçin Dünya Çapında Dağılım, Yayılma ve Çabalara İlişkin Literatürün Gözden Geçirilmesi (Miyokastor koypusu)." Yaban Hayatı Derneği Bülteni, Vol. 30, No. 1 (İlkbahar, 2002), sayfa 162-175.
  • Ford, Mark ve J.B. Grace. "Omurgalı Herbivorların Kıyı Bataklığında Toprak İşlemleri, Bitki Biyokütlesi, Çöp Birikimi ve Toprak Yükselme Değişimi Üzerine Etkileri." Ekoloji Dergisi 86(6): 974-982, 1998.
  • Ojeda, R.; Bidau, C.; Emmons, L. Miyokastor koypusu. IUCN Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi 2016: e.T14085A121734257. 2017 yılında yayınlanan Errata versiyonu.
  • Woods, C.A .; Contreras, L .; Willner-Chapman, G.; Whidden, H.P. Memeli Türleri: Miyokastor coypus. Amerikan Mammalogists Derneği, 398: 1-8, 1992.


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos